Szlovák sztrapacska a Mátra aljában – Óvár Vendéglő

2015/09/30. - írta: CsíkosNapernyő

Ahol a családbarát jelző nemcsak marketing fogás...

Vivtől a Sub Rosa blog szerzőjétől kaptam, egy nagyon informatív és élvezetes írást a mátrakeresztesi Óvár Vendéglőről. Faltam minden sorát, remélem nektek is tetszeni fog!

Soha nem írtam még étteremkritikát, de ajánlót sem. Ez lesz az első, és mivel érzelmileg érintett vagyok, engedjétek meg, hogy egy igencsak személyes ajánlóval kezdjem a sort.

vendeglo.jpg

Festői környezetben...

Egy régi várral indítanék, Óvárral. Fellegvár volt, hatalmas királyi birtokkal a XIII. században. Történelmi források szerint a Mátrái hadiút ellenőrzését végezte, de pusztulásáról semmilyen adat nem áll rendelkezésünkre. Mára a létezését kizárólag a Heves és Nógrád megye határánál meghúzódó Mátrakeresztes fölé magasodó hegycsúcs és a falu központjában található kis, családi vezetésű vendéglő neve őrzi.

Tovább Szólj hozzá!

Családbarát szállás a Bakonyban

2015/09/24. - írta: CsíkosNapernyő

Egy hely, ahol a tulajdonos nagymamaként lesi a gyerekek kívánságait!

A Mom With Five bloggerétől kaptam levelet, aki egy remek, családbarát szálláshelyet szeretne ajánlani nektek a Bakonyban. Ha fontos a nyugalom, jó levegő, és a barátságos, családias hangulat, akkor irány Magyarpolány, és a Király-ház!

Forrás: http://www.kiralyhaz.info.hu

Ha valaki barátságos, komfortos, családbarát szállásra vágyik gyönyörű, festői környezetben, annak jó szívvel ajánlom a Magyarpolányban található Király-házat. A felújított, nagyon szépen rendben tartott szálláshelyen minden együtt van, ami egy pihentető családi nyaraláshoz szükséges. Tágas, jó elrendezésű, kellően felszerelt apartman, hatalmas kert (két barátságos, szelíd tacskóval), a vendégek igényeit maximálisan figyelembe vevő és kiszolgáló tulajdonos, aki a gyerekeink minden felmerülő kívánságát olyan természetességgel teljesítette, mintha csak a nagymamájuk lett volna.

Tovább Szólj hozzá!

Pirog? Da! - Erre nem mondhatsz nemet!

2015/09/23. - írta: CsíkosNapernyő

Teszteltük a Pirog-Da!-t.

Ha vonzódsz a délszláv, és az orosz ízekhez, akkor a Pirog-Da!-t neked találták ki! Egy kellemesen meleg, őszi napon teszteltük le a Pirog-Da!-t, a heti nagybevásárlással egybekötve.

 Pirog (Forrás: http://www.pirog-da.hu)

A büfé, a 15. kerületben, az Erdőkerülő útnál fekvő Lidl parkolójában hívogat, hogy megkóstolj párat a névadó édes vagy sós pirogokból, vagy a tekintélyes méretű Balkán Burgerből. Ha elrettent, hogy viszonylag sokat kell utazni, van egy jó hírem, hamarosan az Örshöz közel, a Gépmadár utcában nyit a második Pirog-Da!

Tovább Szólj hozzá!

Elindult a Csíkos Napernyő Blog!

2015/09/22. - írta: CsíkosNapernyő

Köszöntelek a Csíkos Napernyő blogján!

"Szállás és étterem értékelés a te tolladból. Csalódtál, vagy kellemes élményekkel távoztál? Oszd meg mindenkivel!" áll a blog leírásában.

Segítsünk egymásnak szállásokat, éttermeket felfedezni, ahol élmény a pihenés és az evés. Derítsük ki együtt, melyek azok a helyek, ahol "nem mind arany, ami fénylik".

Küldd el bátran jó vagy rossz tapasztalataidat, a csikosnapernyoblog@gmail.com-ra, a beküldött írás megjelentetésének egyetlen feltétele, hogy mellőzd a vulgáris stílust.

Szólj hozzá!